Tupakoinnin lopettaminen nikotiinipussien avulla

Tupakoinnin lopettaminen on ainakin ajoittain lähes jokaisen tupakoijan mielessä. Tupakansavu sisältää monia terveydelle haitallisia aineita, tupakoitsijan vaatteet haisevat savulle ja sormet värjäytyvät keltaiseksi. Tupakointi on myös tehty monin paikoin hankalaksi, joten tupakoitsijan tulee jatkuvasti miettiä, missä seuraava savuke päästään nauttimaan.

Fimea ilmoitti keväällä, että nikotiinipusseja ei enää luokitella lääkelainsäädännön alle. Tämä vapautti nikotiinipussien tuontia, ja tällä hetkellä pusseja saa tuoda vapaasti Suomeen sekä tilata verkkokaupoista. Verkkokauppojen valikoima on runsas ja löydät esimerkiksi suositut velo nikotiinipussit nettikauppojen valikoimista.

Monet tupakoitsijat ovatkin lähteneet lopettamaan tupakointia tai nuuskan käyttöä nikotiinipussien avulla. Mikäli tavoitteenasi on lopettaa tupakointi, tutustu aiheeseen tarkemmin alla.

Lopettaminen monien haaveena

Tupakoinnin lopettaminen on monien haave, mutta se ei ole helppoa. Se vaatiikin runsaasti motivaatiota ja halua lopettaa. Motivaation keräämisessä voi auttaa se, että mietit miksi haluat lopettaa ja mitkä ovat lopettamisen hyödyt.

Suomessa tupakointi on nykyään hankalaa, ja tupakoijat joutuvatkin usein menemään kauas tupakointipaikalle voidakseen polttaa. Tupakointikielto koskee myös monia taloyhtiöitä, jolloin tupakoijan on lähdettävä pois taloyhtiön alueelta voidakseen polttaa. Tupakointi voikin tuntua vaivalloiselta ja epämukavalta.

Tämän lisäksi tupakansavu aiheuttaa hajuhaittoja tupakoitsijan vaatteisiin, hiuksiin ja tavaroihin. Kaikki ympärillä olevat tietävät, mikäli olet tupakoitsija. Useimmat tupakoitsijat toivovatkin voivansa lopettaa, mutta eivät ole siihen pystyneet.

Nikotiinipusseista apua tupakoinnin lopettamiseen

Nikotiinipussit ovat yksi mahdollinen tapa, joka voi auttaa tupakoinnin lopettamisessa. Niiden avulla voi vähentää tupakointia ja vähitellen lopettaa tupakoinnin kokonaan. Nikotiinipussit sisältävät nikotiinia, joka on tupakoinnin aikaansaamaa riippuvuutta aiheuttava aine. Ne eivät kuitenkaan sisällä tupakansavun muita haitallisia aineita, jotka jäävät kokonaan pois silloin, kun tupakka vaihdetaan nikotiinipusseihin. Savu ei myöskään aiheuta enää hajuhaittoja omassa elämässä sen jälkeen, kun tupakasta pystyy luopumaan.

Nikotiinipussit voivat auttaa vieroittautumaan tupakoinnista, ja niitä on monissa eri vahvuuksissa, ja ne voivatkin auttaa lieventämään oireita, joita esiintyy tupakoinnin lopettamisen yhteydessä. Voit valita eri vahvuuksien ja makujen välillä, koska erityisesti verkkokauppojen valikoima on runsas ja monipuolinen.

Nikotiinipussit ovat parempi vaihtoehto myös nuuskalle

Myös monet nuuskan käyttäjät ovat siirtyneet käyttämään nikotiinipusseja. Nuuska sisältää tupakkaa sekä valtavan määrän eri kemikaaleja, joista moni on terveydelle haitallisia aineita. Nikotiinipussit puolestaan sisältävät nikotiinin lisäksi vain täyte- ja makuaineita. Nämä aineet eivät ole terveydelle haitallisia, vaikka nikotiini toki on.

Vaihtamalla nuuskan nikotiinipusseihin välttääkin valtavan määrän erilaisia haitallisia ainesosia, joita löytyy vain nuuskasta. Lisäksi nikotiinipusseja saa tilattua tällä hetkellä vapaasti verkkokaupoista, joten niiden hankkiminen on huomattavasti helpompaa kuin nuuskan.

Nikotiinipussit voivat olla tupakkaa ja nuuskaa parempi vaihtoehto, joten monet käyttäjät ovat lopettaneet tupakointia ja nuuskan käyttöä vaihtamalla ne nikotiinipusseihin. Käyttäjät säästyvät monilta tupakansavun sekä nuuskan haitallisilta aineilta, koska nikotiinipussit eivät sisällä kuin nikotiinia täyte- ja makuaineiden lisäksi.